-45% OP ALLE PRODUCTEN ! Nog maar
De korting wordt automatisch berekend op de standaard productprijs*.

We hebben goed nieuws voor jou, de hoofdpromotie is combineerbaar met andere kortingen! Aarzel niet en krijg een extra korting van 5% voor inschrijving op onze nieuwsbrief!

*Korting is exclusief lijsten, lijm en cadeaubonnen.

Interieurtrends 2022 - wat zal modieus in 2022 zijn?

Wat zullen de nieuwste interieurtrends ons brengen? 2022 zal ons een heleboel verschillende motieven brengen. Er zullen tal van innovaties zijn, die een frisse wind zullen doen waaien door bestaande stijlen. Tegelijkertijd zullen we niet helemaal vergeten wat ons vorig jaar heeft geïnspireerd. Dit komt omdat trendy interieurs ook gebaseerd zullen zijn op oplossingen die we al goed kennen. Je hoeft dus geen complete metamorfose te ondergaan om van een topontwerp te genieten! 

Hier zijn de heetste interieurtrends voor je! 2022 zal iedereen iets speciaals bieden om het perfecte decor voor zichzelf te creëren. 

Schilderij in de oriëntale stijl
Zacht kleurenpalet is het thema van het interieurontwerp voor 2022. Beige en pasteltinten zullen dit jaar in de woonkamers heersen - redro.nl

Interieurtrends 2022

We hebben gezegd dat interieur 2022 niet volledig zal breken met de oplossingen die tot nu toe in de mode waren. Trends hebben de neiging te komen en te gaan, en plaats te maken voor nieuwe ideeën. Het is echter nooit zo dat in een nieuw jaar eerdere trends volledig worden verworpen. Sommige elementen of trends blijven langer. 

Trends in interieurdesign die ons zullen blijven vergezellen, zijn geïnspireerd door de natuurlijke wereld en planten, natuurlijke materialen, gedempte kleuren die ontspanning en rust bevorderen, en retro-accenten. Deze esthetiek is een uitstekend voorbeeld van een stijl die regelmatig terugkeert - maar elke keer in een iets andere vorm. Vorig jaar was het Art Deco, nu zal Interieurtrends 2022 zich richten op mid-century modern. 

Het komende jaar zal ook nieuws brengen, en dat zijn er nogal wat. Onze experts hebben 8 trends geselecteerd voor modieuze interieurs. 

Trendy interieurs 2022 - bekijk de trends van dit jaar

De hier verzamelde interieurinspiraties zijn een lijst van de interessantste en heetste trends, maar het is goed te beseffen dat dit geen gesloten verzameling is. Naast de belangrijkste trends die hieronder worden opgesomd, zullen ook enkele trends van vorig jaar blijven functioneren. De wereld van de binnenhuisarchitectuur is zeer ruim, zodat je de interieurtrends met enige vrijheid kunt interpreteren, waarbij je kunt kiezen en combineren wat je het mooist vindt. 

  • Sterk accent of Very Peri kleur

We gaan het nieuwe jaar in met een sterk accent. Dit jaar heeft het Pantone Institute for colour design gekozen voor de tint Very Peri, die het midden houdt tussen violet en blauw. Hoe combineer je deze tint met de interieurtrends 2022? 

Textiel in deze tint is een geweldig idee. Dat kunnen gordijnen voor de ramen zijn of gestroomlijnde poefs in de woonkamer. Gedrukte schilderijen op doek zijn ook het vermelden waard. Een modern abstractie in de kleur van Very Peri zal een ingetogen interieur onmiddellijk opfleuren en karakter geven. 

  • Een gedempte basis voor balans

Een zacht kleurenpalet is wat de modieuze interieurs zal kenmerken (interieurs trends). 2022 is het jaar waarin men het huis zal blijven zien als een privé-oase van rust, waar men zich kan ontspannen van de drukte van de buitenwereld. Hoewel sterke accenten, zoals de hierboven genoemde Very Peri-kleur, zijn toegestaan, zal de basis voornamelijk bestaan uit aardse kleuren - crèmekleuren, beige, bruin, grijs, maar ook groen en poederroze. 

Moodboard - modieuze interieurs
Nieuwe trends zijn een kans voor een frisse wind in je huis, die je kunt bieden zonder een totale metamorfose

Het voordeel van deze trend is dat hij tijdloos is. Als je van ingetogen interieurs houdt, zullen ze niet uit de mode raken en je vele jaren bijblijven. Het is een geweldige optie voor iedereen met een drukke levensstijl die zijn zintuigen thuis wil kalmeren. Steeds vaker worden dergelijke kleuren ook gebruikt in kinderstijlen. 

Bekijk ook: We richten een woonkamer in de boho stijl in - bekijk onze voorstellen

Interieurontwerp voor kinderkamer
Trends kunnen gemakkelijk worden ingevoerd, niet alleen in de hoofdkamer, die de woonkamer is, maar ook in de kinderkamer

  • Overheersend patroonbehang

Wat mag er niet ontbreken in je inrichting wanneer je trendy interieurs wilt creëren? 2022 staat in het teken van behang met patronen. Een opvallend thema op de muur is een geweldige manier om de uitstraling van een kamer onmiddellijk te veranderen. Het is een goede optie voor mensen die niet van snuisterijen houden, geen schilderijen of posters aan de muur willen, maar wel een overheersend thema willen dat de ruimte karakter geeft. 

De meest populaire ontwerpen zullen bestaan uit bloemmotieven (vooral bladmotieven), abstracte motieven in warme kleuren en geometrische motieven in een retro stijl. 

  • Meubels? Laag, nog lager!

En hoe zullen de meubeltrends eruit zien? In 2022 zullen de interieurs worden gedomineerd door meubelmodellen met zeer lage poten. Dit geldt niet alleen voor kasten, boekenkasten en tafels, maar ook voor fauteuils en vrijetijdsuitrustingen. Zeer lage en brede sofa's en hoekbanken zullen ontspanning en een ongedwongen sfeer bevorderen. Je ziet hier de inspiratie van de Japanse cultuur en arrangementen in de stijl van de jaren 1970. 

Wat de moeite waard is om op te letten is de vorm van het meubilair. Modellen met zacht afgeronde biomorfe vormen zullen overheersen. 

  • Een renaissance van serene Memphis-stijl

We hebben je verteld dat de retro stijl een regelmatige comeback maakt. De komende interieurtrends zijn daar het bewijs van 2022 is een knipoog naar de zeer vrolijke en kleurrijke Memphis-stijl. Wat zijn de kenmerken van deze esthetiek? Kleurrijke en geometrische patronen die de ruimte dynamiseren en gedurfde kleuren: roze, blauw, oranje en rood. 

Een lage sofa met gedessineerde bekleding, cartoon behang of meerkleurige eetkamerstoelen is een geweldige manier om deze stijl in je inrichting te brengen. Als het om deze trend gaat, moet je waakzaam zijn en dingen met mate doen. In plaats van een kamer te hebben die helemaal in het teken staat van deze esthetiek, kies je voor een paar accenten. 

  • Japandi nog steeds aan top

De Japanse stijl, een combinatie van Scandinavische esthetiek en Japanse inspiratie, is een trend die nog steeds sterk leeft. Het is een vaste waarde geworden in de wereld van de binnenhuisinrichting en dat hoeft ons niet te verbazen, want een dergelijke inrichting is doeltreffend, stijlvol en praktisch. Natuurlijke materialen, gedempte kleuren en minimalisme overheersen, waardoor het ideaal is voor kleine kamers. 

Posters vogels
Een donker accent op de muur gaat perfect samen met ingetogen en lichte meubels en accessoires (1. Poster in Japanse stijl, 2. Vogelposter op zwarte achtergrond) - redro.nl

Een dergelijk interieur is het gemakkelijkst te creëren door Japanse accessoires te combineren met een Scandinavische stijl. Dit kunnen schilderijen of posters zijn met oosterse composities, bijvoorbeeld schilderachtige vergezichten of silhouetten van kraanvogels, of een elegant rieten scherm. 

Lees ook: Terug naar het verleden - of hoe je shabby chic stijl in je interieur kan brengen?

  • Interieur trends met bamboe

Bamboe is iets dat het komende jaar niet mag ontbreken in arrangementen. Het gaat echter niet alleen om decoratie, maar ook om praktische interieurelementen. Een goede oplossing is een salontafel, staande of hangende bloembedden, lampenkappen die het licht van een lamp zachtjes verspreiden, pothouders of opengewerkte spiegellijsten. 

Bamboe accessoires passen perfect bij eco, japanse, scandinavische, minimalistische en boho stijlen, die nu al een aantal seizoenen erg populair zijn. Dankzij hen wordt een ruim interieur intiemer. 

Fotobehang abstractie
Een abstract fotobehang gecombineerd met rotan en rieten accessoires creëert een geweldige regeling - redro.nl

  • Accenten in retro tintje

Tenslotte willen we retro-geïnspireerde trends oproepen. Interieurs 2022 zal vol staan met meubels en accessoires uit vervlogen tijden. Dit zullen niet alleen accessoires in Memphis-stijl zijn. Mid-century moderne oplossingen gebaseerd op de jaren 1970 zullen zeer populair zijn. Vandaar de oranje of mosterdkleurige meubelen, gedessineerd textiel en wandversieringen, vooral posters, waarop geometrische composities in krachtige kleuren zijn afgebeeld. 

Dergelijke elementen passen niet alleen bij vintage arrangementen. Ze doen het ook goed in een moderne stijl, waardoor het een eclectisch karakter krijgt. 

Interieurontwerp 2022
Een appartement ingericht in de geest van de huidige trends voor 2022 zal een echte oase van rust zijn

Interieurtrends 2022 - nu weet je precies wat in de mode zal zijn

De nieuwste interieurtrends 2022 hebben geen geheimen meer voor je. Het jaar 2022 brengt een grote verscheidenheid aan ideeën voor de inrichting van je huis met zich mee. Retro- en Memphis-invloeden en -accenten in Very Peri zijn perfect voor degenen die hun ruimte graag laten opvallen. Degenen die de voorkeur geven aan een meer ingetogen look, zullen daarentegen op zoek gaan naar interieurinspiraties gebaseerd op zachte kleuren en Japanse stijl.

In de Redro winkel vind je vele wanddecoraties - fotobehang, posters en schilderijen - die perfect aansluiten bij de laatste trends. Met deze fotobehangen haal je in een handomdraai de nieuwste trends in huis.