-50% OP ALLE PRODUCTEN ! Nog maar
De korting wordt automatisch berekend op de standaard productprijs*.

We hebben goed nieuws voor jou, de hoofdpromotie is combineerbaar met andere kortingen! Aarzel niet en krijg een extra korting van 5% voor inschrijving op onze nieuwsbrief!

*Korting is exclusief lijsten, lijm en cadeaubonnen.

Hoe richt je een gastenkamer in? Vakkundig advies

Als je je afvraagt hoe je een gastenkamer kunt inrichten, wijzen wij je in dit artikel op de belangrijkste zaken waarop je moet letten. Wat telt is zowel de praktische indeling van de kamer, wat vooral belangrijk is als de ruimte klein is, als het creëren van een aangename en gezellige sfeer. Zelfs als je vrienden er voornamelijk zullen slapen en overdag hun tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke woonkamer, laat je hen de avonden en ochtenden doorbrengen in een indrukwekkend arrangement.

Zelfs een kleine gastenkamer wordt een prachtige plek als je meubels kiest die passen bij de kleine ruimte en wanddecoraties gebruikt om de aandacht af te leiden van de eventuele minpunten van de kamer. Een slaapkamer kan opbloeien met bloemetjesbehang of in een jungle worden getransformeerd met exotisch fotobehang.

Fotobehang vintage natuur
Fotobehang met vintage natuur gecombineerd met stijlvol pleisterwerk zal een geweldig effect op de muur creëren - redro.nl

Ontdek waar je zeker op moet letten bij het inrichten van een gastenkamer

Waarmee moet een gastenkamer uitgerust zijn? Hoe moet de ruimte worden ingericht zodat niets ontbreekt en het decor niet te vol is? De beste manier is om inspiratie op te doen uit hotelinterieurs, die alles hebben wat nodig is, en daar opvallende decoratieve accenten aan toevoegen. Het is de bedoeling dat de gasten zich thuis voelen, dus leg je hart en ziel in de kamerinrichting.

Het kleurenschema is erg belangrijk. Het is moeilijk om de smaak en voorkeuren van de gasten te voorspellen, dus je houdt het best de gastenkamer in neutrale tinten - beige, crème, grijs of pasteltinten. Dit betekent niet dat het interieur eentonig moet zijn - verlevendig het met bloemenstickers of behang. Bij het samenstellen van de ruimte is het een goed idee je te beperken tot drie kleuren.

Decoraties voor de gastenkamer
Mooie bloemenaccenten zullen het verblijf van jouw gasten in je huis aangenamer maken

En vergeet niet ervoor te zorgen dat de gastenkamer voorzien is van voldoende raambekleding. Sommige mensen slapen in een volledig donkere kamer, anderen hebben alleen een licht gordijn nodig, dus je installeert best lichte zonnewering voor de ramen die wat licht doorlaten, en gordijnen die de kamer volledig verduisteren. De gasten kunnen hiermee kiezen uit verschillende opties.

Bekijk ook: Interieurtrends 2022 - wat zal modieus in 2022 zijn?

Ideeën voor een gastenkamer - inspiratie en ideeën die het waard zijn om te overwegen

Een logeerkamer is pas functioneel als hij is uitgerust met het basismeubilair. Maar dat is niet het enige wat we zullen bekijken, want het decor moet zowel nuttig als mooi zijn, dus hieronder vind je ook ideeën over hoe je het interieur mooi kunt inrichten.

  • Bed vs. slaapbank

Als je een kleine gastenkamer wilt inrichten kies je best een slaapbank met ruimte voor beddengoed in plaats van een bed. Dit bespaart veel ruimte en is dus ook een goede optie als de kamer dienst doet als thuiskantoor. Als de kamer echter ruim is en alleen een gastfunctie heeft, kies dan in plaats van een bank een comfortabel tweepersoonsbed met een decoratief hoofdeinde.

Kast in Boho stijl
Bij het kiezen van een kledingkast voor je gastenkamer let je best zowel op praktisch nut als op stijl om bij de rest van de inrichting te passen

  • Elegante garderobe

Terwijl de gezinsleden grote kasten nodig hebben om al hun kleren op te bergen, is een kleiner model voor gasten voldoende. Belangrijker is hoe hij van binnen is uitgerust. Denk dan aan planken van verschillende capaciteit, lades voor kleine kledingstukken en stangen op verschillende hoogtes om overhemden en lange jurken op te hangen. Het is ook een goed idee om verschillende soorten kleerhangers te voorzien - eenvoudige, met een dwarsbalk, met gespen en met stof beklede kleerhangers die voorkomen dat de kleren eraf vallen.

  • Multifunctionele opbergkist

Een praktische aanvulling op de kledingkast is een kist aan het voeteneind van het bed. Eén van massief hout kan dienen als extra zitplaats. Je kunt hier bijvoorbeeld extra beddengoed, kussens of dekens opbergen, of het klaarleggen voor gasten. Ook kun je hier schoenen of een zelfs een hele reiskoffer in opbergen, zodat die niet de hele tijd in de kamer blijft staan.

  • Tafeltje met stoelen

In de gastenkamer kan een tafeltje worden geplaatst om de functionaliteit van de kamer te vergroten. Als je dit inrichtingselement belangrijk vindt, zoek dan een model dat niet veel ruimte inneemt. Een praktisch voorbeeld is een tafeltje met één poot in plaats van vier, of een tafeltje met stoelen die volledig onder het tafelblad verborgen kunnen worden. De hele set neemt dan zeer weinig ruimte in beslag.

  • Toilet met spiegel / zijtafeltje

Een kleine gastenkamer kan worden uitgerust met een klein zijtafeltje, dat weinig ruimte inneemt en waaraan je kunt zitten met een boek of een kopje koffie, of met een kaptafeltje met spiegel tegen de muur. Deze optie is bijzonder praktisch, omdat gasten dan een grote spiegel kunnen gebruiken om hun haar of make-up te doen als de badkamer tijdelijk bezet is.

Bloemensticker
Een subtiele bloemensticker brengt gezelligheid en frisheid in het interieur en geeft een prachtig effect in combinatie met lichtgekleurde meubels - redro.nl

  • Nachtkastjes

Een element dat niet mag ontbreken in de logeerkamer is een nachtkastje als er een bed in de kamer staat, of een klein tafeltje in het geval van een slaapbank. Als dit ontbreekt moeten de telefoon, de bril of een boek op de grond worden gelegd, wat niet handig is. Bij een bed, als de kamer klein is en twee nachtkastjes niet passen, is één lange plank boven het hoofdeinde een prima oplossing. Het voordeel is dat je er een ingelijste poster op kunt zetten, wat extra decoratie in het interieur brengt. Eentje met een vrolijk citaat is een geweldig idee.

  • Decoratieve accenten

Waarmee moet een gastenkamer nog meer uitgerust zijn? Inrichtingen met wanddecoraties zijn zeer sprekend, dus is het een goed idee om ook decoratieve accenten toe te voegen. Fotobehang geïnspireerd door de natuur zijn een geweldige toepassing. Ze zijn een universeel accent, geschikt voor vele stijlen en hebben een tijdloos karakter. Bij de populairste motieven bevinden zich ontwerpen met een tropisch karakter, zoals bladeren van exotische planten, of botanisch getinte ontwerpen met veldbloemen.

Zelfklevende stickers zijn ook een handige versiering. Het ontwerp hoeft niet de hele muur te bedekken - het kan een klein accent zijn boven het hoofdeinde van het bed of boven een tegen de muur geplaatste zijtafeltje.

Fotobehang slinger van bladeren
Een indrukwekkende slinger van bladeren is een mooie aanvulling boven het hoofd van het bed - redro.nl

Bekijk ook: Terug naar het verleden - of hoe je shabby chic stijl in je interieur kan brengen?

De gastenkamer – arrangementen door Redro experts

We hebben verschillende ideeën voorbereid voor het creëren van een functionele gastenkamer. De onderstaande arrangementen zijn suggesties van onze deskundigen. Ze laten goed zien hoe verschillend je het ontwerp van hetzelfde interieur kunt benaderen.

  • Een gastenkamer in de jungle

Met een retro junglebehang is het wow-effect in je gastenkamer gegarandeerd. Het exotische landschap zal niet al te bont zijn van kleuren, omdat de tinten ingetogen zijn, zodat het zelfs in een kleine kamer mooi opgaat. Het patroonvrije bedlinnen van natuurlijk linnen in wit en grijs zal een geweldige aanvulling zijn op dit ontwerp.

De combinatie van een tropisch motief met een Scandinavische inrichting geeft een zeer interessant effect. In plaats van een nachtkastje kun je ook wat planten naast het bed plaatsen op een plantentrap om ruimte te bieden aan zowel planten als spulletjes van gasten.

Fotobehang mistig regenwoud
Motieven uit de wereld van de natuur zullen de kamer niet overheersen, zelfs wanneer ze het centrale element op de muur zijn - redro.nl

  • Relaxen in Boho-stijl

Een kleine gastenkamer kan het best worden ingericht in boho-stijl, aangezien crèmes, beige en pasteltinten het interieur opfleuren. Tegelijkertijd zijn dit, in tegenstelling tot wit, warme kleuren, zodat het decor gezellig wordt. Kies voor rieten of rotan meubels - een bed, een comfortabele leesstoel of loungebank, maar ook een kast met een kenmerkend gevlochten decoratieve voorkant. Dergelijke meubels zien er heel licht uit, zodat je de ruimte niet overweldigt. Krukjes kunnen op multifunctionele manier gebruikt worden als zitplaats en als mini-nachtkastje naast het bed.

Nu je de ideeën voor een gezellige gastenkamer hebt gezien, is het nu tijd om ze in praktijk te brengen

Laat jouw vrienden en familie zich thuis voelen en creëer een sfeervolle gastenkamer voor hen. De inspiraties die we hier hebben gepresenteerd bieden een breed scala aan verschillende ideeën, waaruit iedereen de perfecte toepassing voor zijn huis kan vinden. Naast de keuze van het nodige meubilair mag je niet vergeten het interieur te versieren met bloemen en wandaccessoires, want die geven de ruimte een unieke karakter.

Als je op zoek bent naar geschikt fotobehang of stickers, Ga dan naar onze website Redro.nl.